P. Persson
F. Larsson - Kaage (C) - C. Olsson
Mattiasson

Bänken: A. Svensson, Björnrud, Sanne, Sjöberg, Sjösvärd

Efter att förra veckans seriematch regnat bort var det ett taggat Romelanda UF som ställde upp för spel på Romevis konstgräs. Den första halvleken kom att i stora drag bli en rolig historia för hemmalaget.

RUF skapade tidigt fina målchanser. Först ut var Jonathan Böhm som fick ett fint skottläge efter passning från Patrik Persson, men avslutet räddades av gästernas målvakt.

I den 12:e minuten kom dock ledningsmålet. Filip Larsson, långt ute till vänster på mitten av offensiv planhalva, måttade ett inlägg som gick rakt in i mål över gästernas målvakt. 1-0, inte alls orättvist men samtidigt lite slumpartat.

Bara minuten senare fick Romelanda en hörna. Gästerna lyckades inte rensa undan bollen ordentligt och i efterspelet hamnade bollen hos Max Yngwe precis utanför straffområdet. Yngwe avslutade på ett tillslag helt enligt skolboken och bollen gick in i mål till 2-0!

Efter denna fina start handlade det mesta om Romelanda. Bergsjö stack dock upp i några enstaka omställningar, där en kommunikationsmiss i RUF-försvaret var nära att leda till ett reduceringsmål när dessutom RUF:s målvakt halkade, men bollen gick utanför målet.

Istället var det RUF som skapade fler chanser. Max Harris hade två gyllene lägen där det första kunde räddas enkelt efter ett tamt avslut, medan det andra avkrävde en kvalificerad räddning av Bergsjös målvakt.

I matchens 32:a minut kunde RUF utnyttja en högt stående motståndarbacklinje genom att Daniel Larsson spelade bollen i djupled till Isak Karlsson. Isaks avslut gick i stolpen, men han kunde sedan slå in sin egen retur i öppet mål till 3-0 för hemmalaget.

I slutet av den första halvleken hade Bergsjö IF ett rent friläge. En fin räddning av Filip Mattiasson gjorde dock att nollan var intakt till halvtidspausen efter en i det stora hela bra halvlek från Romelandas sida.

När lagen sedan gick ut till den andra halvleken var det ett betydligt sömnigare RUF som kom ut till spel. Bergsjö IF tog över bollinnehav och initiativ och känslan var att Romelanda helt onödigt var på väg att släppa in bortalaget i matchen.

Så småningom kunde ändå Romelanda skapa ett par fina målchanser, där bland annat Daniel Larsson två gånger om hade jättelägen i motståndarnas straffområde. Även inbytte Markus Sanne hade ett bra skottläge, och med lite bättre skärpa hade RUF kunnat sätta spiken i kistan.

Istället fortsatte en avslagen halvlek, där tiden ändå var på Romelandas sida. Det stod relativt tidigt klart att en tremålsledning skulle räcka till seger i denna match, däremot var nollan bakåt hotad. Filip Mattiasson fick stå för ett par fina räddningar, bland annat ytterligare ett rent friläge och ett lågt skott där han fick sträcka ut rejält för att styra ut bollen till en resultatlös hörna. Lägg därtill ett friläge där gästerna avslutade utanför målet.

Tack vare lite flyt och ett mycket bra målvaktsspel kunde Romelanda ändå hålla sin nolla och när domaren blåste av kunde man inkassera höstens första trepoängare.

Sammanfattningsvis en match där en bra första halvlek räckte för att ta tre poäng. Trots att man gav bort initiativet i den andra halvleken borde man dock ha kunnat peta in någon boll till i den andra halvleken. Nu väntar en vecka med två matcher; först den uppskjutna matchen mot Nol (onsdag) och sedan till helgen ett tufft möte mot tvåan Pushers BK/Masthuggets BK.